Ολες Κοινωνία Πεμ 04.08.2022
Συμπληρωματικός προϋπολογισμός για νέο πακέτο στήριξης των πολιτών - Τα πιθανά μέτρα

Συμπληρωματικό προϋπολογισμό για νέα μέτρα στήριξης των πολιτών και των επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ένα νέο πακέτο μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων από το φθινόπωρο θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, όπως κάνει πάντοτε, με υπεύθυνο τρόπο θα μιλήσει για το τι μπορεί να περιμένει η ελληνική κοινωνία, ενόψει ενός δύσκολου χειμώνα και για το ποια θα είναι η πορεία της ελληνικής οικονομίας συνολικά, αυτόν τον τελευταίο χρόνο της πρώτης μας κυβερνητικής θητείας», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Η εξαιρετική πορεία του τουρισμού, η συνέπεια των πολιτών στις φορολογικές τους υποχρεώσεις και η πορεία των επενδύσεων δίνουν τη δυνατότητα στο οικονομικό επιτελείο να ετοιμάζει συμπληρωματικό προϋπολογισμό απέναντι στην εισαγόμενη ακρίβεια

«Αυτός ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός θα είναι γιατί πάει καλύτερα η οικονομία και θα δικαιολογηθούν δαπάνες για να ενισχυθεί η κοινωνία», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Πιθανά μέτρα
Η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης και ένα Fuel Pass 3 είναι μέσα στα μέτρα που μελετά το οικονομικό επιτελείο

«Το Fuel Pass 2 τελειώνει τον Σεπτέμβριο. Θα πρέπει τότε να αξιολογήσουμε ποια θα είναι η πορεία των καυσίμων εκείνη την περίοδο, τις εκτιμήσεις μέχρι το τέλος του έτους και ανάλογα θα πράξουμε. Είναι πολύ νωρίς τώρα για να σας πω αν θα υπάρξει Fuel Pass 3».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για την ακρίβεια.

«Τόσο στα καύσιμα όσο και στην ενέργεια η συγκεκριμένη πολιτική οδηγεί σε πίεση στα νοικοκυριά»

Μείωση του ΦΠΑ στα αγαθά ζητά το ΠΑΣΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση, ο όποιος δημοσιονομικός χώρος θα επιστρέψει στην κοινωνία διαβεβαιώνει η κυβέρνηση.

madata.gr