Πεμ 30.01.20
Ραγδαίες εξελίξεις: Παρέμβαση Μητσοτάκη στη Βουλή για το ποδόσφαιρο

Ραγδαίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο - Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναλάβει πρωτοβουλίες τις οποίες θα ανακοινώσει από το βήμα της Βουλής στις 18:30 το απόγευμα.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την απόφαση της ΕΕΑ για τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, αλλά και την παρέμβαση της κυβέρνησης η οποία με τροπολογία άλλαζε την τιμωρία σε αφαίρεση βαθμών, τώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει νέες πρωτοβουλίες.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει στην Βουλή στις 18:30, στο πλαίσιο της συζήτησης για την αμυντική συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας, και σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να ανακοινώσει πρωτοβουλίες για τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, από το thetoc ο πρωθυπουργός αναμένεται να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους έφερε την τροπολογία που ψηφίστηκε χθες καθώς και να στείλει το δικό του μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. 

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, με πιο πιθανό σενάριο την ανακοίνωση έκτακτων μέτρων για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου. Σημειώνεται ακόμη ότι δεν μοιάζει πιθανό για την ώρα το σενάριο που θέλει ανακοίνωση διακοπής του πρωταθλήματος. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες ψηφίστηκε στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος με την οποία η αφαίρεση βαθμών αντικαθιστά ως ποινή τον υποβιβασμό. Οι ποινές που προβλέπονται στη ρύθμιση, περιλαμβάνουν αφαίρεση από 5 έως 10 βαθμών από το τρέχoν ή το επόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα. 

 

 

madata.gr