Σαβ 07.09.19
ΔΕΘ 2019: Τι είπε ο Μητσοτάκης για Θεσσαλονίκη, μακεδονικά προϊόντα και μετρό

Δεσμεύομαι ότι σε λίγες εβδομάδες θα είναι έτοιμο το Προεδρικό Διάταγμα και στις αρχές του 2020 θα προκηρυχθεί ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ξεκινώντας από την ανάπλαση της ΔΕΘ 2019, στην οποία είχε αναφερθεί και από το βήμα της Βουλής.

Στο διάστημα 2020 – 2021 θα είναι έτοιμες οι μελέτες και θα αναζητηθεί το μικτό σχήμα που θα χρηματοδοτήσει και θα ξεκινήσει την επένδυση.

Με ταχύ ρυθμό προχωρούν και οι νομοθετικές πράξεις για την παραχώρηση 760 στρεμμάτων του Δημοσίου στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας. Το ακίνητο στην Περαία θα φιλοξενήσει το «Thess/Intec». Ένα νέο πάρκο καινοτομίας, το οποίο θα χρηματοδοτήσει η ιδιωτική πρωτοβουλία» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

ΔΕΘ 2019 – Μητσοτάκης για τα μακεδονικά προϊόντα

«Προτεραιότητά μας, είναι η προστασία και ενίσχυση των μακεδονικών προϊόντων με τη δημιουργία και διεθνή πιστοποίηση ενός συλλογικού σήματος για αυτά», ανέφερε από το βήμα της 84ης ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Είναι αυτό που θα δηλώνει, πλέον, χωρίς αμφιβολίες, την ποιότητα και την προέλευσή τους, απέναντι σε κάθε ανταγωνιστή. Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε προϊόντα της Κρήτης. Και θα δώσει νέα ώθηση στα προϊόντα της Βόρειας Ελλάδας στις αγορές του εξωτερικού».

Τι είπε ο πρωθυπουργός για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε για πρώτη φορά ανοιχτά υπέρ της λύσης της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιολογικών ευρημάτων στον σταθμό Βενιζέλου.

Τον Απρίλιο του 2023 εκτιμά ο πρωθυπουργός ότι θα λειτουργήσει το Μετρό Θεσσαλονίκης, το οποίο «θα λειτουργήσει ενιαίο και όχι κολοβό».

Μιλώντας κατά την τελετή εγκαινίων της 84ης ΔΕΘ ο πρωθυπουργός τάχθηκε για πρώτη φορά ανοιχτά υπέρ της λύσης της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιολογικών ευρημάτων στον σταθμό Βενιζέλου.

Σύμφωνα, πάντα, με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο πλαίσιο του αρχαιολογικού νόμου και βάσει της πρακτικής που ακολουθήθηκε στο Σταθμό Αγίας Σοφίας.

Έτσι, το Μετρό θα λειτουργήσει ενιαίο και στο σύνολό του τον Απρίλιο του 2023!», συμπλήρωσε.

Τέλος, αναφερόμενος στην ανακατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟΚ, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε:

«Είμαστε έτοιμοι να τρέξουμε το σχέδιο ανάπλασης των εγκαταστάσεών του και της γύρω περιοχής. Και περιμένουμε την ωρίμανση των σχετικών μελετών από τη διοίκηση του ομάδας ως φορέα υλοποίησης του έργου».

 


Πηγή: newsit.gr