Πεμ 02.05.19
Διήμερη περιοδεία του πρωθυπουργού στην Κρήτη
Ο κ. Τσίπρας στις 11 το πρωί επιθεώρησε την πορεία ολοκλήρωσης του έργου στο δρόμο Ηράκλειο - Μεσαράς, ένα έργο πνοής για την περιοχή, που εδώ και 15 χρόνια αναμένει την ολοκλήρωσή του.

Στο σημαντικό έργο υποδομής «που περιμένει με ανυπομονησία όλη η Κρήτη» αναφέρεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από τη μεγαλόνησο όπου πραγματοποιεί περιοδεία.

Ο κ.Τσίπρας συνομίλησε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, βουλευτές του νησιού παρουσία και του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη.

Ο κ.Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση ενός έργου που είχε βαλτώσει εδώ και χρόνια και που θα εξυπηρετήσει χιλιάδες κατοίκους και τουρίστες της Μεσαράς.Στο τμήμα Γούρνες - Χερσόνησος και στον Αποσελέμη 


Στο τμήμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, Γούρνες - Χερσόνησος, το οποίο δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΚ, Φώτη Καζάση και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε ότι "ο ΒΟΑΚ πρέπει να γίνει όσο πιο γρήγορα" ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κατασκευή "αξιόπιστων κάθετων αξόνων για να υπάρχει πρόσβαση στη φυσική ομορφιά της Κρήτης". Επανέλαβε δε ότι ο νέος αυτοκινητόδρομος της Κρήτης "δεν θα έχει διόδια για τους πολίτες του νησιού".

"Ο ΒΟΑΚ θα είναι ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος" τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως "ο ΒΟΑΚ και το αεροδρόμιο θα συμβάλουν στην ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη του τουρισμού της Κρήτης". Μάλιστα η εκτίμηση του πρωθυπουργού είναι ότι οι 8.200.000 εκατομμύρια αφίξεις που είχαμε πέρυσι στο "Νίκος Καζαντζάκης", άνετα μπορούν να διπλασιαστούν στο Καστέλλι. Πεποίθηση του άλλωστε είναι ότι "ΒΟΑΚ και Καστέλλι θα αναβαθμίσουν το νησί, θα δώσουν πολλές επιπρόσθετες αναπτυξιακές προοπτικές και θα ενισχύσουν το τουριστικό προϊόν της Κρήτης".

Ο πρωθυπουργός μετέβη στο ολοκληρωμένο υδραυλικό έργο του Φράγματος Αποσελέμη, αναγνωρίζοντας ότι "είχε πολύ νερό φέτος", λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά "από βροχή δεν έχετε παράπονο εφέτος". Στην ενημέρωση που του έγινε τονίστηκε ότι "με μία καλή διαχείριση όσες περιοχές τροφοδοτούνται από τον Αποσελέμη δεν θα διψάσουν ποτέ". Στελέχη του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης τόνισαν ιδιαίτερα και πως "το νερό του Αποσελέμη είναι εξαιρετικής ποιότητας". Μάλιστα εργαζόμενοι στο διυλιστήριο είπαν στον πρωθυπουργό πως "λόγω της σήραγγας δεν θα ξαναδούμε άδειο τον Αποσελέμη".

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί το Δήμο Αρχάνων Αστερουσίων, ενώ στις 19:30 θα επισκεφθεί το Χουδέτσι, όπου βρίσκεται και το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος και θα πραγματοποιήσει σύντομο χαιρετισμό, σε εκδήλωση στην οποία θα απευθύνουν ομιλίες και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Κρήτη, ο Σπύρος Δανέλης, ο Ρος Ντέιλι και ο Θεόδωρος Δουλουμπέκης.

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στις 19:30 στο Κλειστό Γυμναστήριο Εθνικού Σταδίου Χανίων.

 

 


Πηγή: typoskritis.gr