Ολες Πολιτική Δευ 04.12.2023
Νέα Αριστερά: Πώς κατέληξαν στο όνομα οι 11 - Χαρίτσης: Μακριά από αρχηγισμούς

«Νέα Αριστερά» είναι το όνομα της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας που συγκροτούν οι «11» που επέλεξαν να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα αποκαλυπτήρια του ονόματος και των συμβόλων πραγματοποιήθηκαν σε ανοιχτή εκδήλωση στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων.

Δίνοντας το στίγμα της πολιτικής κίνησης των «11» ο επικεφαλής Αλέξης Χαρίτσης σημείωσε πως το νέο κοινοβουλευτικό σχήμα είναι το πρώτο βήμα ενός πολιτικού εγχειρήματος, τονίζοντας πως «θα διεκδικεί την διακυβέρνηση αφού είμαστε δύναμη κοινωνικής διεκδίκησης αλλά και δύναμη πολιτικής αλλαγής». Ο ίδιος σημείωσε πως η αντίληψη του νέου φορέα κινείται «μακριά από αρχηγισμούς».

Ο Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε πως «δημιουργείται κάτι νέο και ελπιδοφόρο, προαναγγέλλοντας στην ομιλία του πως «η μάχη των Ευρωεκλογών είναι μια αναμέτρηση στην οποία θα συνενώσουμε δυνάμεις με όσους και όσες θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή την κοινή πορεία, ώστε να καταγραφεί η εδραίωση του νέου πολιτικού μας χώρου. Σε αυτήν την μάχη θα είμαστε εκεί».  

 Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν σύντομες τοποθετήσεις από τους Εφη Αχτσιόγλου, Νάσο Ηλιόπουλο, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Η Έφη Αχτσιόγλου σημείωσε πως «ο Αλέξης Χαρίτσης έχει την πολιτική συγκρότηση μα πάνω από όλα το ήθος που μας κάνει περήφανους», τονίζοντας πως στόχος τους είναι η συνάντηση όλων των αριστερών για να δημιουργηθεί ένα πλειοψηφικό ρεύμα.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε πως «Αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με την κυριαρχία της ΝΔ» και τόνισε πως «θα δημιουργήσουμε μια πολιτική δύναμη που δεν θα φοβάται να μαθαίνει» προκειμένου «να μιλήσουμε ριζοσπαστικά, οικολογικά, φεμινιστικά».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε πως «είμαστε εδώ για να παράγουμε πολιτική» και πως «δεν επιδιώκουμε καν να είμαστε στρατηγοί» αλλά «καλούμε τον κόσμο να οργανωθεί και να πάρει πρωτοβουλίες».

Εκτός απο τους «11» που συναποτελούν την νέα κοινοβουλευτική ομάδα στην εκδήλωση βρέθηκαν οι: Αριστείδης Μπαλτάς, Νίκος Βουτσης, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Φιλης, Δημήτρης Βίτσας, Αννέτα Καββαδια, Μάκης Μπαλαούρας, Κώστας Πουλακης, Γιαννης Γκιολιας, Πάνος Λάμπρου, Άνδρεας Νεφελούδης, Νίκος Μπιστης, Κώστας Φωτάκης.

madata.gr