Ολες Πολιτική Κυρ 19.11.2023
ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώθηκε η συνδιάσκεψη της ομάδας Αχτσιόγλου – «Έδειξαν» αποχώρηση, άγνωστο το πότε

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πολύωρη πανελλαδική συνδιάσκεψη της ομάδας Αχτσιόγλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνδιάσκεψη ολοκληρώθηκε χωρίς να ληφθούν αποφάσεις για αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, σχεδόν όλοι συμφωνούν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν στο κόμμα.

Υπέρ της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να τάχθηκαν τα περισσότερα στελέχη στην Ομάδα «6+6», όμως, φαίνεται πως είναι διχασμένοι ως προς την επόμενη ημέρα και θέλουν τα όποια βήματα κάνουν να είναι οργανωμένα και σταθερά. Έτσι, το θρίλερ στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης θα έχει τον χρόνο να κάνει νέες κινήσεις, προκειμένου να αποτρέψει αυτή την δεύτερη διάσπαση του κόμματος. Βέβαια, όπως όλα δείχνουν, το γυαλί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ραγίσει πλέον για τα καλά.

«Η νέα ηγεσία κυνηγά “εσωτερικούς εχθρούς”»
Είναι χαρακτηριστικά τα όσα ανέφερε νωρίτερα σήμερα κορυφαίο στέλεχος της τάσης στον ΑΝΤ1. Τόνισε συγκεκριμένα, πως αποτελεί κοινή διαπίστωση στη συνδιάσκεψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε κρίση, που λαμβάνει πια στοιχεία διάλυσης και κινδυνεύει με τη χλεύη των πολιτών. Η ρίζα του προβλήματος, υποστηρίζουν, είναι πολιτική, όμως η νέα ηγεσία το αρνείται και κυνηγά «εσωτερικούς εχθρούς» και συνωμοσίες. Μάλιστα, εκτιμούν πως μετά τις τελευταίες εξελίξεις, τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ για κάποια προσπάθεια συνεννόησης.


Στη συνδιάσκεψη, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν, δεν έλειψαν οι αναφορές στον Παύλο Πολάκη μετά και την χθεσινή ανάρτησή του κατά της Σίας Αναγνωστοπούλου, λέγοντας πως οι τελευταίες επιθέσεις φτιάχνουν μία εικόνα βούρκου.

Θεωρείται βέβαιο ότι εάν δεν είχε παρέμβει χθες ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος με τις τηλεφωνικές του συνομιλίες «μάζεψε» τον στενό του συνεργάτη, είναι πολύ πιθανόν να είχαμε σήμερα την ανακοίνωση του «διαζυγίου».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, στη συνδιάσκεψη κορυφαία στελέχη τοποθετήθηκαν ως εξής:
Η Έφη Αχτσιόγλου και ο Νάσος Ηλιόπουλος είπαν πως δεν είναι δυνατόν να συμβιώσουν με τον Στέφανο Κασσελάκη, ωστόσο, υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν και πώς να κινηθούν, εφόσον αποχωρήσουν.

Ο Αλέξης Χαρίτσης είπε πως τα επόμενα βήματα πρέπει να είναι σταθερά και στέρεα και όχι άλμα στο κενό. 

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ζήτησε να φύγουν τώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Μερόπη Τζούφη τόνισε πως δεν χωρά στον ΣΥΡΙΖΑ και ότι πρέπει να δράσουν απέναντι στον εκφυλισμό.

Η Σία Αναγνωστοπούλου είπε ότι θα αποφασίσει με βάση την συνείδησή της και την γνώμη των ψηφοφόρων της.

Η Θεανώ Φωτίου συμφώνησε στο να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έθεσε ως προϋπόθεση να δουν πρώτα τα επόμενα οργανωτικά βήματα.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε πως πρέπει να αποχωρήσουν σύντομα από το κόμμα.

madata.gr