Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για την αναβάθμιση του παιδικού σταθμού Επισκοπής
Σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών εντάχθηκε η αναβάθμιση του παιδικού σταθμού της Επισκοπής.
Με την εξασφάλιση των απαιτούμενων πιστώσεων θα υλοποιηθούν έργα που θα αλλάξουν πλήρως την εικόνα του παιδικού σταθμού και θα τον μετατρέψουν σε μία σύγχρονη δομή προσχολικής αγωγής.

«Είναι προτεραιότητά μας να εξασφαλίσουμε σε βρέφη, παιδιά και νήπια τις καλύτερες δυνατές συνθήκες φροντίδας και προσχολικής αγωγής», δήλωσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος και πρόσθεσε : «Με προσήλωση σχεδιάζουμε, εξασφαλίζουμε χρηματοδοτήσεις και υλοποιούμε σημαντικές παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των υποδομών στην προσχολική αγωγή».
Ο Δήμος Χερσονήσου εντάχθηκε στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά στην προσαρμογή δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης. Το ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Χερσονήσου θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 99.000 ευρώ για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του παιδικού σταθμού Επισκοπής.

«Αναγνωρίζοντας το πόσο σημαντικό είναι για την κοινωνία το έργο των δομών προσχολικής αγωγής, ο Δήμος Χερσονήσου συνεχίζει να υλοποιεί παρεμβάσεις με σκοπό την πλήρη αναβάθμιση των υποδομών και τη δημιουργία ενός ιδανικού περιβάλλοντος για τα παιδιά μας», σημείωσε ο κ. Σέγκος.


Φωτογραφία αρχείου