968.000 ευρώ για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων στη Π.Ε. Ρεθύμνου
Την σύμβαση προϋπολογισμού 968.000 χιλ. ευρώ για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Ρεθύμνου υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Συγκεκριμένα προβλέπονται εργασίες αντιμετώπισης κατολισθήσεων στα οδικά τμήματα:

-Επαρχιακή οδό 27 (Πέραμα – Μελιδόνι – Εξάντη Μπαλί) στο τμήμα Σταυρός- Μπαλί θα κατασκευαστεί προστασία με μεταλλικά πλέγματα. Θα προηγηθεί αφαίρεση επισφαλών βραχωδών όγκων. Σε όλες τις παραπάνω επαρχιακές οδούς θα κατασκευαστούν κατά τμήματα λιθοπληρώσεις.

-Επαρχιακή οδό 22 (Πλατανές – Κυριάννα -Ιερά Μονή Αρκαδίου – Σχολή Ασωμάτων) στην συμβολή της με την δημοτική οδό προς Χάρκια προβλέπεται διαμόρφωση με κατασκευή αντιστηρίξεων για την ασφαλή διέλευση οχημάτων και πεζών.
Επίσης θα γίνουν ασφαλτοστρώσεις και διαγραμμίσεις στα τμήματα που θα γίνουν οι παρεμβάσεις ενώ θα τοποθετηθούν στηθαία ασφαλείας όπου απαιτείται για την οδική ασφάλεια.

Στην σημερινή υπογραφή της σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Κρήτης παρόντες ήταν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, η γενική διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών Περιφέρειας Κρήτης Ελένη Δοξάκη, η διευθύντρια τεχνικών έργων Π.Ε. Ρεθύμνου Ελένη Ρανουτσάκη και ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας «Ωρίων Τεχνική» Νίκος Φουντούκος.