Ολες Πολιτική Κυρ 17.09.2023
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αποδεσμεύονται 2.500 αστυνομικοί από τη φύλαξη δημοσίων προσώπων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ ανακοίνωσε πως αποδεσμεύονται μόνιμα από τη φύλαξη προσώπων, 2.500 αστυνομικοί, οι οποίοι βγαίνουν στο δρόμο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός «πρώτα η δική μου ασφάλεια μειώνεται στο μισό» ενώ αντίστοιχα θα γίνει μείωση και στην ασφάλεια των υπουργών.

Παράλληλα ουσιαστικά ανακοίνωσε ότι καταργείται η διάθεση αστυνομικών για την ασφάλεια ιδιωτών λέγοντας ότι οι επιχειρηματίας πλέον θα πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι για την ασφάλειά τους.

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, μιλώντας την πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» είπε πως η κίνηση αυτή ήταν σωστή καθώς οι αστυνομικοί αυτοί υπολείπονται από τα τμήματα ασφαλείας.

«Ο πρωθυπουργός κάνει ο ίδιος το πρώτο βήμα και διαθέτει στον κόσμο τους μισούς από τη φύλαξή του και ελπίζω πως θα το κάνουν θα όλοι οι άλλοι, και υπουργοί και επιχειρηματίες. Υπάρχει νόμος που λέει πως όποιος θέλει ασφάλεια, να την πληρώνει μόνος του. Κάποιοι θα δυσανασχετήσουν σε αυτό αλλά οι αστυνομικοί θα κάνουν αυτό που τους λένε. Οι επιχειρηματίες θα ξεκινήσουν τώρα θα γκρινιάζουν. Είμαστε 52.000 αστυνομικοί συνολικά. Στην Αττική είναι 14.000 αστυνομικοί που φυλάνε συγκεκριμένα πρoσωπα εκ των οποίων οι 7.000 ασχολούνται με τα επίσημα. Θα πρέπει να υπάρχουν αστυνομικοί στις μάχιμες υπηρεσίες».

πηγή: MEGA TV