Ολες Πολιτική Τετ 31.05.2023
Μητσοτάκης από Κρήτη: Στις 25 Ιουνίου θα γιορτάσουμε μία ακόμα μεγαλύτερη νίκη (pics)
Το Πέραμα Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο ήταν ο πρώτος σταθμός της δεύτερης ημέρας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κρήτη
Δεκτός με χειροκροτήματα και με λουλούδια έγινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Πέραμα Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο. Η υποδοχή εμπλουτίστηκε από μαντινάδες και με τον δήμαρχο Μυλοποτάμου, Δημήτρη Κόκκινο, να πλέκει το εγκώμιο του αρχηγού της ΝΔ. Μάλιστα, ο δήμαρχος ανέφερε πως «Ο Μυλοπόταμος είναι το προπύργιο της ΝΔ στο Ρέθυμνο».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης στα έργα που πρόκειται να ξεκινήσουν στο νησί. Ο ίδιος τόνισε ότι το στοίχημα του, να είναι η Κρήτη γαλάζια στον εκλογικό χάρτη, ζητώντας κάτι ανάλογο και στις κάλπες της 25ης Ιουνίου. Εξέφρασε μάλιστα την ευγνωμοσύνη του προς τους Κρητικούς και τους Ρεθεμνιώτες για την έμπρακτη εμπιστοσύνη και στήριξή τους στην παράταξή του.

«Ξεκινάμε από την αρχή»

«Ένα στοίχημα το οποίο βάλαμε με τους συνεργάτες μας, με όλους τους υποψήφιους βουλευτές, με όλες τις συντοπίτισσες και τους συντοπίτες, καταφέραμε και το κερδίσαμε. Για πρώτη φορά όλη η Κρήτη γαλάζια. Είμαι σίγουρος, όμως, ότι θα είστε «γουρλήδες» και στις 25 Ιουνίου θα γιορτάσουμε μία ακόμα μεγαλύτερη νίκη. Ξεκινάμε από την αρχή», ανέφερε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους κτηνοτρόφους στηρίζοντας τον πρωτογενή τομέα. «Οι αντίπαλοί μας είναι αυτοί που έχουν «χάσει τα αυγά και τα πασχάλια» και τη μία μέρα μας λένε ότι θα αυξήσουν ξανά τη φορολόγηση στις εισφορές, τώρα έρχεται και το ΠΑΣΟΚ και μας λέει ότι περίπου θα αυξήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα αυξήσει τη φορολόγηση στα μερίσματα. Κάθε μέρα μας λένε κάτι διαφορετικό», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπενθύμισε την ιδιαίτερη σχέση που είχε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τον Μυλοπόταμο. «Την ίδια σχέση έχω κι εγώ, δεν θα βρείτε καλύτερο σύμμαχο απο εμένα για την αναβάθμιση της ποιοτικής κτηνοτροφίας στην περιοχή», σημείωσε.

Υποσχέθηκε ακόμα ότι θα βρεθεί χρόνος για να γίνει μία μεγάλη γιορτή στον Ψηλορείτη, ενώ αναφέρθηκε και σε ένα άρθρο των New York Times όπου αναδεικνύει τις δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κανείς στην Κρήτη και τον Ψηλορείτη και σημειώνει πως αποτελεί τον καλύτερο τουριστικό προορισμό την άνοιξη.

Ένας καλός φίλος μού είπε μία ωραία μαντινάδα: «σήμερα όλοι οι ψηφοφόροι σου εδώ σε καμαρώνουν και αυτοί που δε σε ψήφισαν ίσως το μετανιώνουν». Κρατώ το «ίσως» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας παράλληλα πως " η επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία των πολύ μεγάλων αλλαγών για την Κρήτη. Είναι η τετραετία στην οποία, επιτέλους, θα μπει για τα καλά μπρος το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο στην ιστορία -θα έλεγα- της Κρήτης, που δεν είναι άλλο από τον Βόρειο Οδικό Άξονα. Μία προσωπική μου δέσμευση, η οποία επιτέλους γίνεται πράξη. Ένα έργο το οποίο το 2019 το παραλάβαμε ουσιαστικά στα χαρτιά -ήταν μια γραμμή στον χάρτη- και καταφέραμε και το «ξεμπλέξαμε». Το «σπάσαμε» σε τρία κομμάτια, εξασφαλίσαμε την απαραίτητη χρηματοδότηση και πια είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι μέσα στον επόμενο χρόνο -ήδη τα πρώτα εργοτάξια έχουν ξεκινήσει στο κομμάτι του Λασιθίου- θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία της δημοπράτησης για τη μεγάλη σύμβαση παραχώρησης από τα Χανιά έως το Ηράκλειο. Θα βλέπουμε πια, επιτέλους, το έργο αυτό να προχωρά, να ολοκληρωθεί σύντομα, ώστε να μπορείτε να μετακινείστε με ασφάλεια και να σταματήσουμε επιτέλους να θρηνούμε τόσους άδικους θανάτους στους δρόμους του νησιού μας.
Είναι μια προσωπική μου δέσμευση το έργο αυτό, θα το κάνουμε πράξη. Θα είναι από την Κίσσαμο μέχρι τη Σητεία. Θα καλύψει όλο το μήκος της Κρήτης και πράγματι θα αλλάξει την όψη του νησιού μας.

Όπως την όψη του νησιού μας θα αλλάξουν και μια σειρά από άλλα μεγάλα αναπτυξιακά έργα. Το αεροδρόμιο στο Καστέλι ήδη προχωράει. Η μεγάλη διασύνδεση στην οποία αναφέρθηκε ο Δήμαρχος είναι τόσο σημαντική, διότι η Κρήτη μέχρι σήμερα ήταν απολύτως εξαρτημένη από εισαγωγές πετρελαίου και μαζούτ για να παράγει ουσιαστικά ηλεκτρική ενέργεια. Σκεφτείτε πόσο διαφορετικά θα είναι τα πράγματα όταν η Κρήτη θα μπορεί να εξάγει η ίδια ηλεκτρική ενέργεια. Και φυσικά, αυτή η ηλεκτρική ενέργεια την οποία θα παράγουμε εμείς από δικούς μας πόρους, από τον ήλιο, από τον άνεμο, θα μας διευκολύνει πολύ να μειώσουμε το κόστος του ρεύματος. Αυτό είναι σημαντικό για τους κτηνοτρόφους μας, για τις μικρές μας βιοτεχνίες, για τα νοικοκυριά μας.
Αυτή είναι η εικόνα του μέλλοντος, όπως την οραματίζομαι για την Κρήτη μας» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.


Επίσκεψη στις Βρύσες Αποκορώνου, στον Πλατανιά και στο Καστέλι Κισσάμου


Στη συνέχεια της διήμερης περιοδείας του στην Κρήτη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μετεβη στα Χανιά.

«Θέλω να ξέρετε ότι την επόμενη μέρα στο πρόσωπό μου θα έχετε έναν σύμμαχο για όλα σας τα αιτήματα, για όλα τα ζητήματα που αφορούν την τοπική κοινωνία. Θα συμπορευτούμε μαζί σε αυτό τον δρόμο της ανάπτυξης, σε αυτό τον δρόμο της κοινωνικής συνοχής, σε αυτό τον δρόμο της κοινωνικής δικαιοσύνης. Του οράματος το οποίο έχω για μία Κρήτη η οποία θα είναι πράσινη -πράσινη περιβαλλοντικά, γιατί είναι γαλάζια, μην μπλεκόμαστε. Για μία Κρήτη η οποία πραγματικά θα είναι πρωταγωνίστρια», σημείωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στους πολίτες που συγκεντρώθηκαν να τον υποδεχτούν στις Βρύσες Αποκορώνου.

«Δεν πρέπει να υπάρχει κανείς εφησυχασμός, το λέω παντού το επαναλαμβάνω και σε εσάς. Εδώ δεν είναι σκορ πρώτου αγώνα το οποίο το κρατάμε για τη ρεβάνς. Εδώ ξεκινάνε όλα από την αρχή. Οι κάλπες είναι άδειες, πρέπει να ξαναγεμίσουν. Δεν δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός. Δεν θέλω να ακούω κουβέντα ότι “έχουμε κερδίσει σίγουρα, άρα πάμε για άλλα”. Θα πρέπει να επαναβεβαιώσουμε το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου. Έχουμε τον αέρα στα πανιά μας, έχουμε το ρεύμα μαζί μας», τόνισε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συγκέντρωση πολιτών στο Καστέλι Κισσάμου.
«Αυτό μας υποχρεώνει όμως όχι να είμαστε αλαζόνες και να προεξοφλούμε το αποτέλεσμα, το αντίθετο. Να είμαστε ακόμα πιο ταπεινοί και να έχουμε την αίσθηση της μεγάλης ευθύνης που εναποθέτει στις πλάτες μας ο ελληνικός λαός, ο κρητικός λαός. Και ειδικά εδώ, να ξέρετε, στα Χανιά μας, αυτή την ευθύνη την αισθάνομαι προσωπικά ακόμα πιο έντονα», προσέθεσε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Πλατανιά, όπου περπάτησε στον εμπορικό δρόμο και συνομίλησε με κατοίκους, καταστηματάρχες που τον υποδέχθηκαν με κεράσματα και μαντινάδες, αλλά και με τουρίστες ενώ η περιοδεία του έκλεισε με ομιλία στο Θέρισο.