Ολες Πολιτική Πεμ 25.05.2023
Ηλίας Κασιδιάρης: Νέο τέχνασμα για να κατέβει στις εκλογές – Δηλώνει ότι θα είναι ανεξάρτητος υποψήφιος στην Α’ Αθηνών

Aνεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών με τον συνασπισμό Ανεξαρτήτων Υποψηφίων υπό την επωνυμία ΕΛΛΗΝΕΣ ανακοίνωσε ότι θα είναι στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης. 

Σημειώνεται ότι στις εκλογές του Ιουνίου θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία, με αυτή που ίσχυσε για την αναμέτρηση της 21ης Μαΐου. Μετά τη διάλυση της Βουλής, αρχίζουν οι σχετικές προθεσμίες. Αρχικά, κόμματα και συνασπισμοί δηλώνουν συμμετοχή στις εκλογές, καταθέτοντας το όνομα και το έμβλημά τους στον Άρειο Πάγο. Οι αρεοπαγίτες εξετάζουν τις δηλώσεις συμμετοχής και τυχόν ενστάσεις που γίνουν επί των ονομάτων και  των συμβόλων,  και μπορούν να «κόψουν» σε αυτή τη φάση κόμματα,  όπως έγινε για παράδειγμα με το κόμμα «Πατριωτική Ένωση» των Κωνσταντίνου Μπογδάνου – Πρόδρομου Εμφιετζόγλου σε  βάρος του οποίου είχε κατατεθεί προσφυγή.

Ακολουθεί η προθεσμία για τα ψηφοδέλτια των κομμάτων, ποιοι δηλαδή θα είναι υποψήφιοι σε κάθε κόμμα και συνδυασμό. Στη συνέχεια, η Ολομέλεια του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου σε δημόσια συνεδρίαση,  προχωρά στην ανακήρυξη των κομμάτων, των συνδυασμών και των μεμονωμένων υποψηφίων που έχουν υποβάλει αίτηση για να συμμετέχουν στην εκλογική αναμέτρηση. Δηλαδή, οι Αρεοπαγίτες θα κρίνουν ποια από τα κόμματα, που έχουν καταθέσει αιτήσεις, έχουν από την εκλογική νομοθεσία τις νόμιμες προϋποθέσεις για να συμμετάσχουν στις εκλογές. Η όλη διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 6-7 Ιουνίου.


Υπενθυμίζεται ότι ο Άρειος Πάγος είχε βάλει «μπλόκο» στην κάθοδο του Εθνικού Κόμματος Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Η απόφαση είχε ληφθεί κατά πλειοψηφία (9-1).

Συγκεκριμένα, επικαλούμενος «γνωμοδότηση» του Νίκου Αλιβιζάτου, εμφανίζεται ως ανεξάρτητος υποψήφιος στην Α’ Αθηνών με συνασπισμό Ανεξάρτητων Υποψηφίων, προκειμένου να αποφύγει το μπλόκο και να είναι υποψήφιος μέσα από τις φυλακές.

Αναλυτικά η δήλωση Κασιδιάρη
«Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών με τον συνασπισμό Ανεξαρτήτων Υποψηφίων υπό την επωνυμία ΕΛΛΗΝΕΣ. Η δήλωση της υποψηφιότητας μου θα βασιστεί στις προβλέψεις του εκλογικού νόμου και στην γνωμοδότηση Αλιβιζάτου: «Αν ο Κασιδιάρης και οι φίλοι του εμφανισθούν ως «συνασπισμός ανεξαρτήτων» και όχι ως κόμμα και συγκεντρώσουν πάνω από το 3% των ψήφων (κάτι πολύ πιθανόν πλέον), θα μπορούν να μπουν στη Βουλή πλησίστιοι. Το ορίζει ρητά η παράγραφος 1 του άρθρου 99 του εκλογικού νόμου (π.δ. 26/2012)».

Ο συνασπισμός ανεξάρτητων υποψηφίων δεν είναι κόμμα καθώς δεν διαθέτει ψηφοδέλτιο επικρατείας και δεν δικαιούται κρατικής χρηματοδότησης, ως εκ τούτου δεν περιορίζεται από τις αντισυνταγματικές τροπολογίες Μητσοτάκη. Οι ψήφοι που λαμβάνει ο συνασπισμός ανά εκλογική περιφέρεια αθροίζονται στην επικράτεια, όπως ακριβώς ισχύει και με τους συνασπισμούς κομμάτων, εξού και η βεβαιότητα Αλιβιζάτου πώς θα συγκεντρώσουμε πάνω από το 3% των ψήφων και θα μπούμε στη Βουλή πλησίστιοι.

Στις πρώτες εκλογές δεν στήριξα κανένα κόμμα γιατί όπως δήλωσε ρητά ο Σκέρτσος: «Όποιος λάβει την υποστήριξη Κασιδιάρη στις πρώτες εκλογές θα κοπεί από τον Άρειο Πάγο στις δεύτερες».

Για τον λόγο αυτό παρέμεινα αποστασιοποιημένος και συνέστησα ψήφο κατά συνείδηση. Είχα προβλέψει όμως πως την ημέρα που το σύστημα θα απέκλειε το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ, θα εμφάνιζε ως δια μαγείας κάποιο ανύπαρκτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις για να σπρώξει προς τα εκεί τους ψηφοφόρους μας. Επειδή επιβεβαιώθηκα πλήρως, θέλω να θέσω δύο ευθεία ερωτήματα:

Ποιος πλήρωσε τις πανάκριβες διαφημίσεις του κόμματος Νίκη στο διαδίκτυο και στην Prime time Ζώνη του mega channel;

Γιατί ο Βελόπουλος υπερψήφισε το νόμο για το μπόνους των 50 εδρών με τον οποίο χάνει έδρες το κόμμα του και τις παίρνει η Νέα Δημοκρατία;

Ο Μητσοτάκης επιθυμεί διακαώς μία ελεγχόμενη δήθεν «αντιπολίτευση» στα δεξιά του, με κηραλοιφές και άλλα απολύτως κατευθυνόμενα κομματίδια για να ολοκληρώσει τα εθνομηδενιστικά του σχέδια (δημογραφική αλλοίωση του Ελληνισμού, εκχώρηση Εθνικού πλούτου, Πρέσπες του Αιγαίου).

Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή αυτής της μεγάλης πολιτικής μάχης που θα επηρεάσει το μέλλον του Ελληνικού Έθνους. Παρά τον απόλυτο πόλεμο που δεχόμαστε, παρά τις πρωτοφανείς και παράνομες μεθοδεύσεις πιστεύω ακράδαντα ότι στο τέλος της ημέρας, οι ΕΛΛΗΝΕΣ θα αναδειχθούμε νικητές», αναφέρει σε δήλωσή του ο καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

madata.gr