Ολες Πολιτική Τετ 24.05.2023
ΥΠΕΣ: Διαψεύδει φήμες στα social media για την πλατφόρμα ετεροδημοτών – «Με τους ίδιους καταλόγους οι νέες εκλογές»

Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών διαψεύδουν φήμη που κυκλοφορεί στα social media ότι η πλατφόρμα ετεροδημοτών είναι ανοιχτή έως τις 31 Μαΐου για συμμετοχή στις επόμενες εκλογές. 

Όπως υπογραμμίζουν, η φήμη αυτή είναι ψευδής και ανυπόστατη και ξεκαθαρίζουν ότι οι προσεχείς εκλογές θα πραγματοποιηθούν με βάση τους εκλογικούς καταλόγους που ίσχυσαν και στις εκλογές της 21ης Μαΐου χωρίς καμία απολύτως μεταβολή.

Τι αναφέρουν οι πηγές του ΥΠΕΣ
Αναλυτικά, πηγές του υπουργείου Εσωτερικών τονίζουν ότι έχει κυκλοφορήσει μία φήμη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δήθεν η προθεσμία εγγραφής στην πλατφόρμα ετεροδημοτών, για συμμετοχή στις επόμενες εκλογές, ολοκληρώνεται στις 31 Μαΐου. Η φήμη αυτή είναι ψευδής και ανυπόστατη. Λαμβάνοντας υπόψη το υποθετικό σενάριο ότι οι προσεχείς εκλογές θα καθοριστούν την 25η Ιουνίου, αυτές θα πραγματοποιηθούν με βάση τους εκλογικούς καταλόγους που ίσχυσαν και στις εκλογές της 21ης Μαΐου χωρίς καμία απολύτως μεταβολή. (Α’ αναθεώρηση 2023).

Πρέπει να γίνει σαφές ότι όποιος υποβάλει αίτηση ετεροδημότη σήμερα, δεν θα έχει δικαίωμα να ψηφίσει ως ετεροδημότης σε καμία περίπτωση στις προσεχείς εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, τονίζουν οι ίδιες πηγές.

madata.gr