Ολες Ευρώπη Τρι 18.04.2023
Οι φήμες που ακούγονταν για τον Αλέξη Γεωργούλη, η πραγματικότητα και οι ένοχοι για τις διαρροές

Η χθεσινή βόμβα με τον Αλέξη Γεωργούλη έφερε ως την Αθήνα φήμες που υπήρχαν στις Βρυξέλλες για τον Ελληνα ευρωβουλευτή εδώ και χρόνια. Σύμφωνα με αυτές, ακουγόταν στους διαδρόμους τους Ευρωκοινοβουλίου ότι κάνει μπορεί και να σκάσει για τον ίδιο, ενώ ο κ. Γεωργούλης απέρριπτε όλες τις φήμες που ακούγονταν ως ψευδείς. Κι όμως ήρθε χθες η Ευρωπαία Εισαγγελέας να τον καταβαραθρώσει.

Ο κυματοθραύστης
Ενας από τους πρώτους ανθρώπους που ενημερώθηκαν για την υπόθεση Γεωργούλη ήταν ο αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρω-ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. Ο κ. Παπαδημούλης, γνωστή «γάτα» των Βρυξελλών, κατάλαβε αμέσως τη σοβαρότητα της υπόθεσης και διεμήνυσε σε άνθρωπο του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν πρέπει να υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση. Μαθαίνω, δε, ότι ο άνθρωπος αυτός επικοινώνησε με τον κ. Γεωργούλη και τον ενημέρωσε για την απόφαση να τεθεί εκτός κόμματος αυθωρεί και παραχρήμα. 

Οι διαρροές του Αλέξη
Το είπαν οι ΠΑΣΟΚοι κομψά χθες, αλλά η πραγματικότητα είναι πιο μπρουτάλ. Το όνομα της Ελένης Χρονοπούλου δεν το είπαν από το ΠΑΣΟΚ, μιας και πρόκειται για άνθρωπο στον πολύ στενό κύκλο του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά το έλεγε σε συνομιλητές του ο ίδιος ο Αλέξης Γεωργούλης, ο οποίος αντιλαμβάνομαι -γιατί δεν το άκουσα με τα αυτιά μου- ότι διόλου κολακευτικά δεν αναφερόταν στην κ. Χρονοπούλου. 

madata.gr