Ολες Ευρώπη Παρ 24.02.2023
Εύα Καϊλή: Προσφυγή για την άρση της ασυλίας της

Προσφυγή εναντίον της απόφασης για την άρση της ασυλίας της ευρωβουλευτού, κάνει ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή. Συγκεκριμένα, αφορά στην υπόθεση για τους μισθούς των υπαλλήλων της κ. Καϊλή όπου κατά τη διάρκεια του Qatargate η Ευρωπαία Εισαγγελέας αποκάλυψε το θέμα ζητώντας την άρση της ασυλίας της Ελληνίδας ευρωβουλευτού, κάτι που έχει ξεκινήσει να δρομολογείται στην Ευρωβουλή.

Όπως επιβεβαίωσαν στο MEGA πηγές της Ευρωβουλής, στην οποία έχει επιδοθεί το έγγραφο, η προσφυγή αναφέρει ότι δεν συντρέχει η προϋπόθεση του αυτοφώρου για να γίνει άρση της ασυλίας ενός ευρωβουλευτή διότι η υπόθεση αμφισβήτησης των επιδομάτων των βοηθών της χρονολογείται την περίοδο 2014-2021.

Ένας επιπλέον λόγος είναι πως η έρευνα της «OLAF» είχε ολοκληρωθεί, συνεπώς η κ. Καϊλή δεν θα μπορούσε να την παρεμποδίσει.

Ερωτήματά για την χρονική σύμπτωση του Qatargate με την υπόθεση των μισθών

Οι ίδιοι νομικοί κύκλοι πάντως αφήνουν υπόνοιες και για την «χρονική σύμπτωση» του σκανδάλου του Κατάρ με την υπόθεση των μισθών λέγοντας ότι προκαλεί ερωτηματικά δεδομένου ότι η υπόθεση των μισθών θα μπορούσε να επιλυθεί διοικητικά εντός της Ευρωβουλής.

Ο δικηγόρο της υπόθεσης Σπύρος Παππάς αρνήθηκε να σχολιάσει για λόγους δεοντολογίας και όπως μας είπε επιφυλάχθηκε να αναπτύξει την επιχειρηματολογία του ενώπιων των βελγικών αρχών.

πηγή: MEGA TV