Ολες Ευρώπη Τετ 15.02.2023
Qatar Gate: Αύριο Πέμπτη 16/2 θα κριθεί αν η Εύα Καϊλή αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους

H Εύα Καϊλή, o Μαρκ Ταραμπέλλα και o Αντόνιο Παντσέρι θα βρεθούν αύριο, Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες για την υπόθεση Qatargate.

Το προδικαστικό συμβούλιο, στο οποίο θα βρεθεί για τρίτη φορά η Εύα Καϊλή,  θα αποφασίσει η Ελληνίδα πρωταγωνίστρια του Qatar Gate θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους ή θα παραμείνει προφυλακισμένη.

Την προηγούμενη Δευτέρα (13.02.2023) έγινε γνωστό ότι πλέον στο Βέλγιο η Εύα Καϊλή θα εκπροσωπείται από νέο δικηγόρο, τον ποινικολόγο Σβεν Μαρί και όχι τον Αντρέ Ριζόπουλο, ενώ στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται αύριο (σ.σ. 16.02.2023), όπως και τις προηγούμενες φορές, ο έτερος συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Όσον αφορά στον Βέλγο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλλα, συνελήφθη την προηγούμενη Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, λίγες ημέρες μετά την άρση της ασυλίας του και μεταφέρθηκε στις φυλακές του Σεν-Ζιλ. «Όλα είναι βίαια για τον κ. Ταραμπέλλα», επισημαίνει ο συνήγορός του Μαξίμ Τόλερ μιλώντας στο rtl. «Πρώτον, να μάθει ότι ένας από τους κοντινούς του ανθρώπους είναι διεφθαρμένος και ότι το παραδέχεται. Δεύτερον, να μάθει ότι αυτός ο κοντινός του άνθρωπος τον παρασύρει στην ενοχή του τραβώντας τον κάτω ενώ προφανώς ο πελάτης μου ισχυρίζεται ότι είναι αθώος», προσθέτει.

Ενώπιον των δικαστικών αρχών, όμως, θα βρεθεί και ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 9 Δεκεμβρίου και φέρεται να είναι ο εγκέφαλος ομάδας που σχετίζεται με την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στις 17 Ιανουαρίου είχε ανακοινωθεί από την εισαγγελία των Βρυξελλών ότι ο Αντόνιο Παντσέρι υπέγραψε μνημόνιο μεταμέλειας και συνεργασίας με τις βελγικές αρχές.

πηγή: newsit.gr