Τζιτζικώστας: Στην Ελλάδα με το κυβερνητικό αεροσκάφος συνοδεία του Δένδια

Αίσιο τέλος έλαβε η περιπέτεια του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Τουρκία, όπου οι αρχές του απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα. Από τα ξημερώματα της Κυριακής βρίσκεται πίσω στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας τον παρέλαβε με το κυβερνητικό αεροσκάφος από το αεροδρόμιο της Σμύρνης, επιστρέφοντας από το Άμπου Ντάμπι, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr.

Σε ανάρτησή του ο Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρει ότι “λίγο πριν από τη 01:00 χθες αργά το βράδυ προσγειωθήκαμε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας μαζί με τον φίλο, Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια. Σας ευχαριστώ για ακόμη μια φορά για την αγάπη και την υποστήριξή σας. Τέλος καλό, όλα καλά”.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, στον οποίο απαγορεύτηκε η είσοδος στην πόλη της Σμύρνης, χωρίς από τη γείτονα χώρα να τού εξηγήσει κανείς τον λόγο, είπε από την πρώτη στιγμή ότι εμμένει στην απόφασή του να αναχωρήσει από την Τουρκία και να επιστρέψει στην Ελλάδα.

«Σας ευχαριστώ για τη συμπαράστασή σας. Μετά από ενέργειες της ΕΕ και της ελληνικής πλευράς, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να άρει την απαράδεκτη απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία. Παρόλα αυτά εμμένω στην απόφασή μου να αναχωρήσω αμέσως από τη χώρα και να επιστρέψω στην Ελλάδα» ήταν οι πρώτες δηλώσεις του κ. Τζιτζικώστα.

Ο Περιφερειάρχης έφτασε στην πόλη το πρωί του Σαββάτου περίπου στις 11.30, προκειμένου να προεδρεύσει στη σύνοδο της ευρωμεσογειακής επιτροπής ARNEM της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών. Ο κ.Τζιτζικώστας είναι Α’ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών και μετέβη στην Τουρκία υπό αυτή την ιδιότητα.

Πηγή: enikos.gr