Σαβ 11.05.19
Ολοκληρώθηκε από το Πρωτοδικείο ο έλεγχος των υποψηφίων. Ποιοι… κόπηκαν
Ολοκληρώθηκε από το Πρωτοδικείο ο έλεγχος των υποψηφίων που συμμετέχουν

Ο έλεγχος των υποψηφίων έγινε με βάσει τους φακέλους που κατέθεσαν την περασμένη εβδομάδα οι επικεφαλής των συνδυασμών, και αφορά στη διαπίστωση τήρησης των προβλεπόμενων παραμέτρων από την κείμενη νομοθεσία.

Ποιοι… κόπηκαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου στο Ηράκλειο

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισαν οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στις περιφερειακές εκλογές και όλοι πλέον συμμετέχουν στις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Προβλήματα όμως δημιουργήθηκαν με δύο υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους στο δήμο Ηρακλείου.

Πιο συγκεκριμένα, το Πρωτοδικείο «έκοψε» έναν υποψήφιο από την εκλογική περιφέρεια του Ηρακλείου στον συνδυασμό του Ευριπίδη Κουκιαδάκη και μία υποψήφιο από τον συνδυασμό του Γιάννη Κουράκη.

Στον δήμο Μαλεβιζίου, «κόπηκε» ο ανεξάρτητος συνδυασμός «Τύλισος 2019» για το τοπικό συμβούλιο.

Στο δήμο Χερσονήσου, δεν ανακηρύχθηκε μία υποψήφια στις Γούβες.

Στο δήμο Φαιστού, υπήρξε πρόβλημα με τέσσερις υποψηφίους και συγκεκριμένα ένας από τον συνδυασμό «Τολμάμε Μαζί» του κ. Νικολακάκη, ένας από τον συνδυασμό «Φαιστός – Ο Τόπος μας Μπροστά» του κ. Μαθιουδάκη και δύο από τον συνδυασμό «Φαιστός Ενεργοί Πολίτες» της κ. Πετρακογιώργη.

Στο δήμο Γόρτυνας, «κόπηκαν» έξι υποψήφιοι από τα τοπικά συμβούλια.

Σημειώνεται ότι μετά το πέρας της διαδικασίας οι ανακηρυχθέντες θα σταλούν στην Περιφέρεια Κρήτης για την επίσημη γνωστοποίηση και κατόπιν στους ενδιαφερόμενους δήμους. Παράλληλα, οι πίνακες των υποψηφίων θα αναρτηθούν και στη «Διαύγεια».

Πηγή: typoskritis.gr