Παρ 05.04.19
Εντός Απριλίου στη Βουλή οι αλλαγές για το Νέο Λύκειο

Απαντήσεις σε κρίσιμα θέματα για τους μαθητές και τις οικογένειές τους, καθώς και τους εκπαιδευτικούς, έδωσε η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, μιλώντας σήμερα στην Κέλλυ Κοντογεώργη, στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων.

Όπως ανέφερε η υφυπουργός το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός του Απριλίου, ενώ ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι δεν αλλάζει τίποτα για τους μαθητές που δίνουν φέτος εξετάσεις. Αντίθετα, όπως είπε, θα έχουν περισσότερες επιλογές κατά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου.

Απαντώντας στις επικρίσεις των συνδικαλιστικών φορέων των εκπαιδευτικών, η Μερόπη Τζούφη τόνισε ότι με τις αλλαγές που έρχονται στο Λύκειο όχι μόνο δεν επεκτείνεται, αλλά περιορίζεται η αναγκαιότητα για φροντιστηριακή ενίσχυση των μαθητών και παράλληλα το απολυτήριο γίνεται πιο αξιόπιστο και πιο ισχυρό, με τη δυνατότητα που δίνει για εισαγωγή χωρίς εξετάσεις σε ορισμένες σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών, που έχουν εξαγγελθεί, η υφυπουργός επισήμανε ότι ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την προκήρυξη 4.500 μόνιμων θέσεων στην ειδική αγωγή, ενώ μέχρι το καλοκαίρι θα προκηρυχθούν και οι 10.500 μόνιμες θέσεις για τη γενική εκπαίδευση.

Ακόμη η Μερόπη Τζούφη αναφέρθηκε και στον θεσμό των πειραματικών σχολείων, τονίζοντας ότι στόχος του Υπουργείου είναι η διεύρυνση και η αξιοποίησή τους για τη συνολική βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος.

 

 


ant1news.gr