Ολες Ευρώπη Πεμ 19.01.2023
Qatar Gate: Παραμένει στη φυλακή η Εύα Καϊλή - Τι αποφάσισαν οι βελγικές Αρχές

Στη φυλακή θα παραμείνει προφυλακισμένη η Εύα Καϊλή για την υπόθεση του Qatar Gate όπως αποφάσισαν οι Αρχές του Βελγίου.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία του Βελγίου, μετά την απολογία της ενώπιον των δικαστών, αποφασίστηκε να παραμείνει υπό κράτηση.

Η πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής θα μπορέσει εκ νέου να ζητήσει την αποφυλάκισή της σε έναν μήνα.

Η Εύα Καϊλή ζητούσε να αφεθεί ελεύθερη με «βραχιολάκι», επιμένοντας πως είναι αθώα, ωστόσο οι ισχυρισμοί της δεν έπεισαν. 

Καταγγέλλει βασανιστήρια που θυμίζουν Μεσαίωνα ο δικηγόρος της

Ο κ. Δημητρακόπουλος μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε ότι η πελάτισσά του ήταν καταβεβλημένη και μίλησε για βασανιστήρια: «Ηταν αρκετές ώρες στην απομόνωση της είχαν πάρει το μπουφάν η ίδια είχε ζητήσει νέο μπουφάν γιατί κρύωνε αλλά δεν της το έδωσαν ενώ δεν την άφησαν να φροντίσει τον εαυτό της». 

Πληροφορίες από τους δικηγόρους της Εύας Καϊλή αναφέρουν ότι παρέμεινε στην ίδια υπερασπιστική γραμμή. Δηλαδή ότι δεν γνώριζε τίποτα για την βαλίτσα και τα χρήματα και ότι δεν έχει καμία σχέση με το κύκλωμα διαφθοράς. Μένει πλέον να φανεί αν η εισαγγελία θα επηρεαστεί από την συνεργασία του Παντσέρι με τις βελγικές Αρχές και τι έχει ήδη πει.

Ο σύντροφος της, Φραντσέσκο Τζόρτζι βρίσκεται σε προσωρινή κράτηση στις βελγικές φυλακές πάνω από ένα μήνα, στο πλαίσιο των ερευνών των βελγικών αρχών για την υπόθεση διαφθοράς από το Κατάρ.

madata.gr