www.ypopsifioi.tv
Μανώλης Κοκοσάλης


Δευ 12.05.14
Οι Αρχάνες στηρίζουν το Μανώλη Κοκοσάλη
Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρουΤην στήριξη τους στον υποψήφιο δήμαρχο Αρχανών – Αστερουσίων Μανόλη Κοκοσάλη και στον συνδυασμό «Πολιτών Αυτοδιοίκηση», εξέφρασαν το βράδυ της Κυριακής οι δημότες των Αρχανών, που συμμετείχαν στη συγκέντρωση που έγινε με την ευκαιρία των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου.
Οι δημότες των Αρχανών με ικανοποίηση άκουσαν το Μανώλη Κοκοσάλη να αναφέρεται στην ομιλία του στα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ιστορική πρωτεύουσα του δήμου και υποσχέθηκε πως αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στη δημαρχεία, θα τοποθετηθεί Αρχανιώτης αντιδήμαρχος, στο τοπικό δημαρχείο, με σκοπό να λύνονται άμεσα τα όποια ζητήματα της καθημερινότητας τους απασχολούν.
Στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε μεταξύ άλλων:
«Βασική μας προτεραιότητα είναι το νερό που πρέπει να φτάσει παντού για να πίνουν και να ποτίζουν όλοι οι δημότες μας χωρίς αποκλεισμούς.

Θα συνεργαστούμε άμεσα με την Περιφέρεια για την ολοκλήρωση του φράγματος Χαλαβριανού, που θα δώσει νέα ώθηση στους αγρότες μας και θα αυξήσει το εισόδημα τους.

Δεν μπορεί ένα τέτοιο έργο να μην ολοκληρώνεται και να έχει σταματήσει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και κανείς να μην ενδιαφέρεται.

Στόχος μας σε κάθε βάνα, σε κάθε κολεκτέρ να ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΡΟ.

Θα δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στους αγροτικούς δρόμους για να έχουν οι αγρότες εύκολη πρόσβαση στις περιουσίες τους.

Μια αγροτική οδοποιία που στο μεγαλύτερο μέρος της έχει 3,5 χρόνια να καθαριστεί.

Δίδομε έμφαση στην οργάνωση των παραγωγών μας σε συνεργασία με τους αγροτικούς φορείς του τόπου μας, με σκοπό την μείωση του κόστους παραγωγής.

Στηρίζουμε τα τοπικά μας παραδοσιακά προϊόντα, όπως το μοναδικό Αρχανιώτικο επιτραπέζιο σταφύλι, με εξεύρεση νέων ποικιλιών και επέκταση χρόνου συγκομιδήςΘέλουμε οργάνωση φορέων και παραγωγών για προωθητικές ενέργειες προιόντων σε στοχευμένες περιοχές, πόλεις ξένων κρατών.

Στηρίζουμε του Γυναικείους & Αγροτικούς Συνεταιρισμούς του Δήμου μας.

Στις επαφές μας με τους παραγωγικούς φορείς των Αρχανών καταγράψαμε τις επισημάνσεις τους που αναφέρουν ότι στις Αρχάνες:

-δεν υπάρχει αστυνόμευση

- το παραεμπόριο είναι σε άνθιση

-Χρειάζεται να δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων και να τοποθετηθούν δημοτικές τουαλέτες

- δεν υπάρχει καθημερινή περισυλλογή των σκουπιδιών και καθαριότητα στους δρόμους

- ο φωτισμός στην κεντρική πλατεία είναι όχι μόνο ελλιπής αλλά και ανύπαρκτος σε μεγάλες περιόδους του έτους

-τα αδέσποτα σκυλιά αποτελούν σοβαρό πρόβλημα

Οι παραγωγικοί φορείς λοιπόν ζητούν τα αυτονόητα, αυτά που θα έπρεπε να έχουν γίνει και δεν έγιναν.

Εμείς θα συνεργαστούμε με τους φορείς, στα πλαίσια του Νόμου, για βρεθούν άμεσες λύσεις.

Θα είμαστε καθημερινά μαζί σας
Η αύξηση της επισκεψημότητας στις Αρχάνες σε συνεργασία με μεγάλα τουριστικά γραφεία θα φέρει τουρισμό που θα βοηθήσει την τοπική οικονομία και θα δώσει ανάπτυξη και νέες δυνατότητες στην μοναδική, όμορφη παλιά αγορά των Αρχανών.
Μέσα από προγράμματα του ΣΕΣ ( νέο ΕΣΠΑ) που χρηματοδοτεί δράσεις Τουριστικής Ανάπτυξης, θα διεκδικήσουμε την ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων Κνωσού – Αρχανών και συμπλήρωση του πολιτισμικού άξονα Κνωσού- Γόρτυνας – Φαιστού, με πολιτισμικές διαδρομές στις Αρχάνες.

Έτσι θα ανοίγουν και θα σημανθούν όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι των Αρχανών και θα είναι επισκέψιμοι τουλάχιστον τη θερινή περίοδο και όχι μόνο.

Υπάρχει σχετική μελέτη η οποία εκπονήθηκε και παρουσιάστηκε πρόσφατα, που προβλέπει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων Κνωσού- Αρχανών - Γόρτυνας – Φαιστού.

Θα αναδείξουμε παράλληλα και τις μοναδικές μας εκκλησίες - μοναστήρια προωθώντας τον εκκλησιαστικό τουρισμό

-Τέλος σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους και τους φορείς των Αρχανών, θα προχωρήσουμε στην διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων που θα προβάλλουν τον τόπο μας.

Στα έργα τα οποία έχουν δημοπρατηθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη, θα κινηθούμε άμεσα για την ολοκλήρωση τους για να τα αποδώσουμε στους δημότες μας, όπως η παλιά ηλεκτρική, το κέντρο ΔΙΑΣ, το κοιμητήριο Αρχανών, τα κλειροδοτήματα Αρχανιωτών, όπως το κτήριο ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΗ, η ανάπλαση του δημαρχείου και η τριτοβάθμια επεξεργασία του βιολογικού καθαρισμού.

Θα Αξιοποιήσουμε την περιουσία των Αρχανιωτών και θα την αποδώσουμε για διάφορες δραστηριότητες όπως κτήριο (ΕΥΤΥΧΗ) κα.

Αναφερόμενος στο ανοικτό πανεπιστήμιο είπε:

Δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε αγώνα να παραμείνει στις Αρχάνες, όπως και η ΑΣΠΕΤΕ, που αναβαθμίζουν τον τόπο μας.

Όπως γνωρίζετε το ανοικτό πανεπιστήμιο κινδυνεύει και ήδη τμήμα του έχει μεταφερθεί στον Πλατανιά από παραλείψεις και κακούς χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής.
Θα συνεργαστούμε με το ανοικτό Πανεπιστήμιο και θα παρέχουμε την στήριξη όπου χρειάζεται», ανάφερε ο κ. Κοκοσάλης.
ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ
Ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Κοκοσάλης το πρωί της Δευτέρας επισκέφθηκε την Ενωση Πεζών και την Παγκρήτια τράπεζα συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού «Πολιτών Αυτοδιοίκηση» και το απόγευμα περιοδεύει: 17.30 Νεοχώρι, 18.00 Καλύβια, 19.00 Ροτάσι και 20.00 Μεσοχωριό.
Την Τρίτη στις 09.30 το πρωί θα επισκεφτεί το παζάρι του Πύργου, ενώ το απόγευμα: 17.00 Κεφαλάδο, 17.30 Πλακιώτισσα, 18.00 Λιγόρτυνο, 19.00 Πυράθι και 19.30 το Τεφέλι.
Την Τετάρτη 16.30 Πραιτώρια, 17.00 Παρανύμφους, 17.30 Πρινιά, 17.45 Μουρνιά, 18.00 Εθιά, 18.30 Αχεντριά και 20.00 Χάρακα.
Την Πέμπτη από 17.00 έως 21.00 θα βρίσκεται στις Ανω και Κάτω Αρχάνες.
Τέλος την Παρασκευή 16 Μαίου θα κλείσει την προεκλογική του εκστρατεία στις 20.00 με την κεντρική ομιλία που θα γίνει στο εκλογικό κέντρο του Πύργου.