Τετ 29.05.19
Ευρωεκλογές 2019: τα τελικά ποσοστά των κομμάτων

Από αργά το βράδυ της Τρίτης μέχρι το πρωί της Τετάρτης δεν προστέθηκε κάποιο αποτέλεσμα στο ποσοστό της επικράτειας για τις Ευρωεκλογές κι έτσι η εικόνα παραμένει όπως είχε διαμορφωθεί λίγο πριν από τις 23:00, με ενσωματωμένο το 99,29% των αποτελεσμάτων.

Το τοπίο έχει ξεκαθαρίσει με τα ποσοστά των κομμάτων, με το ΜεΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη να μένει εκτός Ευρωβουλής αφού το ποσοστό του έπεσε κάτω από το 3% και έτσι χάνει την έδρα η οποία πάει στην Νέα Δημοκρατία.

Σαφής είναι η εικόνα και με τις ψήφους που έλαβαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές των κομμάτων, ωστόσο σε αγωνία παραμένουν μόνο οι Θοδωρής Ζαγοράκης και Γιώργος Αμυράς, οι οποίοι «κονταροχτυπιούνται» για την είσοδό τους στην Ευρωβουλή. 

Στα εντυπωσιακά στοιχεία λόγω και της αδυναμίας του ΜεΡΑ25 να μπει στην Ευρωβουλή είναι και ότι τα κόμματα που δεν εκλέγουν ευρωβουλευτή συγκεντρώνουν το 21% των ψήφων.

Η συμμετοχή ανήλθε στο 58,70%, ενώ άκυρα και λευκά ανήλθαν σε 4,46%, ποσοστό που αν προστεθεί στο 21% που συγκεντρωνόνουν τα άλλα κόμματα σημαίνει ότι ένας στους 4 ψηφοφόρους δεν έχει επιλέξει κόμμα που εκλέγει ευρωβουλευτή.

Στις 22.50 το ποσοστό ενσωμάτωσης ανερχόταν 99,29% και με τις ψήφους στα λιγοστά εκλογικά τμήματα που απομένουν προς καταμέτρηση να μην είναι ικανά να ανατρέψουν το αποτέλεσμα, τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα και οι ευρωβουλευτές που εκλέγονται είναι: 

Η ΝΔ λαμβάνει το 33,12% των ψήφων και 8 έδρες, στις οποίες την πρωτοκαθεδρία έχει ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος και ακολουθούν οι  Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Μαρία Σπυράκη,  η Ελίζα Βόζενμπεργκ ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και ο Γιώργος Κύρτσος, ενώ μάχη μεταξύ του δίνουν οι Θοδωρής Ζαγοράκης και Γιώργος Αμυράς. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει το 23,77% των ψήφων και 6 έδρες, που καταλαμβάνουν οι Δημήτρης Παπαδημούλης, Ελενα Κουντουρά, Κώστας Αρβανίτης, Στέλιος Κούλογλου, Αλέξης Γεωργούλης και Πέτρος Κόκκαλης.  

Το Κίνημα Αλλαγής επέλεξε το 7,72% των ψηφοφόρων και τις 2 έδρες του συνδυασμού λαμβάνουν οι Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή. 

Ευρωεκλογές - ΚΙΝΑΛ - ποσοστά

Το ΚΚΕ λαμβάνει 5,34% και δυο έδρες, επίσης, τις οποίες, μέχρι στιγμής, καταλαμβάνουν οι Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος.

Ευρωεκλογές - ΚΚΕ - ποσοστά
 
Η Χρυσή Αυγή, επίσης, ακολουθεί με το 4,88% των ψήφων και λαμβάνει 2 έδρες. Πρώτος με μεγάλη διαφορά είναι ο Ιωάννης Λαγός και ακολουθεί ο Θανάσης Κωνσταντίνου.
 
Ευρωεκλογές - ΧΑ - ποσοστά
 
Τέλος, η Ελληνική Λύση με 4,18% λαμβάνει μια έδρα με τον Κυριάκο Βελόπουλο.
Ευρωεκλογές - Ελληνική Λύση - ποσοστά
 
 

ant1news